Tournai – Oudenaarde – Aalst

Den första riktiga cykeldagen i Belgien blev riktigt bra. Först följde vi kanalen mellan Tournai och Oudenaarde, fyra mil helt bilfritt på kanalbanken. Sedan visade det sig att Belgien har massor av cykelbanor och väldigt få berg i denna del av landet. Vi kom fram vid halv fyra just när det började att regna och hittade ett hotell direkt. Det var ett märkligt hotell, det såg mer ut som ett museum, fyllt av pampiga möbler och utsmyckningar. Vi fick ett fint rum och fri tillgång till minibaren trots att vi prutat 18 euro. Hoppas det går att sova i ett rum där alla möbler skulle platsa i antikrundan.

  • 79 km
  • 17 km/h
  • Växlande, 19 grader, lätt vind

glada hälsningar på midsommardagen, från Ingrid och Rósanna på gläntan.


Hej på Er igen,
Tack för födelsedagshälsningar. Som ni vet är ju Monica som ett barn på födelsedagen, så hälsningarna mottogs med stor glädje. Imorgon sticker vi på semester i fyra veckor, så vi kanske är hemma samtidigt. Monica har tappat rösten efter sex dagars förkylning, så början av semestern blir nog ganska lugn och fridfull (Bosses önskan).
Vi har haft en trevlig midsommar, men typiskt svenskt midsommarväder = sillbord in och sillbord ut. Var rädda om er, så hörs vi när vi är hemma igen.

Monica & Bosse