Tours – Amboise – Blois

En fantastiskt fin dag längs Loire, vackert väder, lite vind, trevligt sällskap och massor av fina slott. Vi provade även traktens vin som ofta såldes i grottor längs vägen, både rätt temperatur och antagligen låga hyreskostnader. Det blir inte så dyrt att prova då man inte kan köpa med så många flaskor. Vi kom till Blois i eftermiddag men hotellet låg drygt tre kilometer från staden så promenaden in till centrum tog tre timmar, men det fanns mycket att titta på. Katedralen och slottet var imponerande, men mäktigast var nog Eglise St-Nicolas, kyrka från 1100-talet, märkligt hur man kunde bygga på den tiden. I morgon kommer vi att lämna Loire och fortsätta rakt norrut. Det har varit fint att cykla i Loiredalen men långa sträckor såg vi inte floden trots att den bara låg några meter bort. Även många byar låg långt från floden och blev på så sett ganska trista.

  • 70 km
  • 15 km/h
  • Sol 30 grader, lätt vind

Hej Göran och Birgitta,

Har njutit i fulla drag av er underbara och roliga cykelrese-skildring från början till 12/6 i ett svep. Det är väl lika bra ni stannar i Frankrike och kör Tour de France med den fysiska kondition ni måste ha nu!

Hälsningar från grannen Solveig