Bressuire – Montreuil-Bellay – Fontevraud

Trist att börja dagen med punktering på ett framdäck, men det var i alla fall bättre väder än senaste dagarna. Första delen av etappen gick riktigt bra men vid lunchtid upptäckte vi att den stad där vi planerat att äta var en by, och saknade matställe, men vi hade bara sex kilometer innan nästa stad. Nu ordnade kartläsaren så att vi hamnade mitt i ett militärt övningsfält med varningsskyltar för bomber och granater, och omgivningen kändes allt för explosiv för att fortsatta, och då tänker jag mer på Birgitta än på några skyltar. Nu missade vi dagens lunch och fick införskaffa lite nödproviant på ett öppet bageri, vatten och bröd som vi senare åt i en liten park. En stabil lunch efter nästan sju mils cykling. Eftermiddagen blev trevligare då vi kom till dagens etappmål, Fontevraud som var en liten by med ett gigantiskt kloster som vi travade runt i ett par timmar. Fyllda av förundran fortsatte vi till byns bar och fick lite gott till livs. Franskt klosteröl är lika gott som belgiskt.

  • 85 km
  • 17 km/h
  • Sol 21 grader, lätt vind

Härligt att ni har det bra ,ta en klosteröl för oss också,tänkte precis skriva att ni skall ta det lugnt men det gör ni ju redan med tanke på medelhastigheten.

??