Bordeaux – Margaux – Blaye – Mirambeau

När vi startade i morse var vädret ganska bra och vinden låg på bakifrån. Cyklingen gick norrut på Medoc halvön, vi passerade många fina vingårdar och massor av små och stora slott. Det är en stor skillnad på vingårdarna här och de vi passerat tidigare. När vi kört förbi Margaux tog vi färjan över till Blaye. Efter en knepig fiskrätt till lunch hittade Birgitta en kanonfin cykelbana ca 15 km helt bilfri väg. När vi kom till den stad där vi skulle stanna fanns tre hotell, två var stängda och det sista hade för många stjärnor för vår budget började det bli riktigt jobbigt. Som tur var låg det ett litet slott strax utanför staden som användes som Chambre d’hotes, Frankrike”s motsvarighet till bed & breakfast. Vi fick hela slottet för oss själva, med biljard rum salong med TV och piano, kök och matsal. Kylen innehöll gårdens egna flaskor av något som var gott och starkt, men vi vet inte riktig vad de var.
Det kallades Pineau och var 17 procent, det gjorde riktigt gott efter en dags cykling.

  • 76 km
  • 16 km/h
  • Växlande 19 grader, frisk vind

Hej Birgitta och dom! Är nu på landet och grillar. Det började regna så vi fick använda markisen. Nu är det kaffe ropar Anja!

Anja & dom