Sete – Agde – Beziers – Capestang

Vi var inne i Sete i går kväll men det var en ganska trist stad, verkade fin på håll med flera kanaler och fina hus. Men när vi kom närmare var det ganska ruffigt, med slitna, omålade fasader. Vi återvände till vårt hotell med den ’fina’ uteplatsen, två kvm med tre meter höga väggar runtom, fin utsikt om man vill studera himlen, också ett sätt att tillbringa pingstafton på, men det blir ända inget nattsudd när man är på cykelsemester. Vi fick de första regnet idag på förmiddagen visserligen hann vi knappt få på oss regnkläder innan det slutade. Canal du Midi påminner om engelska kanaler, fast bredare, men det fanns överhuvudtaget inga pubar.
Däremot träffade vi två engelska kanalfarare, John och Irene Plunkett med båten Moet Chandon, de hade kört över sin båt från England med lastbil och tillbringade nu dagarna på de franska kanalerna. Dagens etapp var helt backfri och med vinden i ryggen kändes det nästan som en vilodag.

  • 74 km
  • 16 km/h
  • Växlande 25 grader, lätt vind

Måste vara fantastiska uppleveser ni får vara med om under resans gång.

Beundrar verkligen er som gör såna här utmaningar. Själv har jag bara trampat TjejVättern ett par gånger, får nog räcka med det.

Grannens Mor


Det händer en del på er resa förstår vi, men Birgitta tänk på din ålder och ta det lugnt.Nu har även värmen kommit hit till sverige men vi nöjer oss med ett glas vin på altanen, (utan cykling)

Anna-Karin o Gummar