Trets – Aix en Provence – Salon – St Martin

Idag fick vi en skapligt start med fina vägar och inte så blåsigt som igår. Efter Aix fick dock kartläsaren sina fiskar varma då en liten felkörning resulterade i ett antal kilometrar uppför, helt i onödan enligt den som inte vill läsa karta. Efter att vi stannat för lunch och fått i oss en väldigt god trerätters, med en osedvanligt god äpplepaj som avslutning, gick temperaturen ner igen. Resten av dagens etapp blev en ren transportsträcka med en milslång tråkig raksträcka innan St Martin, där vi tänkt stanna. Det fanns tre hotell i staden, ett stängt, ett fullt och ett som vi inte hittade. Vi hade ingen större lust att cykla ända till Arles men vad göra. När vi cyklat ca 500 meter såg vi en skylt om rum i en gammalt hus strax bredvid vägen, såg inte så kul ut, men vi var rejält trötta. När vi knackat på och damen som öppnat ville ha 80 euro var vi helt säkra på att fortsätta, men efter en stunds funderande slog vi ändå till. Men när vi kom runt huset och såg var vi skulle bo ångrade vi oss inte. Det var ett litet hus med två rum och kök, stor uteplats och dessutom en egen pool, bästa ’hotellet’ hitills.

  • 92 km
  • 16 km/h
  • Sol 29 grader, friska vindar

En LEGobil hemma har en öppningsbar framruta,trampa på nu så jag får lite ölsällskap snart

Anonym


Saknar dig också Martin, Birgitta envisas med att bara dricka vin. Men ölen smakar väldigt gott efter en dags cykling.

Göran