la Croix Valmer – Cavalaire – Lavandou – Cuers

Igår lyckades vi hitta ett hotell som låg granne med en skoaffär och då vet ju alla som känner Birgitta hur det slutar, vi har således tyngre packning idag. Men dagen började lätt nedför mot havet där vi passade på att ta ett dopp innan vi fortsatte inåt landet igen. Igår kväll hittade vi en väg runt både Toulon och Marseille men detta gjorde att vi måste upp bland bergen igen. När vi cyklat ca sex mil var det stopp, en skylt med ’förbjudet att cykla’, vi funderade ett tag om det bara var en rekommendation eller om det verkligen var förbjudet. Vi hade ingen lust att cykla tillbaka samma väg igen utan vi bestämde oss för att stanna för idag och sova på saken. På allmän begäran från A-K lägger vi in årets tävling, vilken bil med öppningsbar framruta finns med i inledningen på dagens bild. Första rätta svar belönas med en otvättad cykeltröja eller motsvarande.

  • 70 km
  • 16 km/h
  • Växlande 26 grader, lätta vindar