Alassio – Imperia – Ventemiglia – Menton – Nice

Det börjar bli lite tjatigt att berätta om dessa bergsetapper, och idag räknade vi med att slippa göra det. Det gick bra fram till lunch då vi bara hade kört upp för tre mindre berg, vi fick dessutom ca två mil på en nerlagd järnväg, helt plant vid sidan av havet. När vi körde in i Menton, första staden i Frankrike hade vi tänkt stanna för dagen, det är en ganska stor stad med massa hotell, men samtliga var fullbokade då det var formel 1 tävling i Monaco två mil bort. Det fanns inget att göra utan bara fortsatta trampa. Nu fick vi verkligen bekänna färg, det visade sig vara en uppförsbacke på 24 km. Visserligen fick vi fantastiska vyer över Monaco, och vi hörde även racerbilarna långt nedanför oss men vilken pina. Till slut passerade vi Col de Eze och kunde rulla ner i Nice där vi också hittade ett fint hotell. Där sitter vi nu och försöker få kraferna tillbaka.

  • 112 km
  • 14 km/h
  • Sol 27 grader, lätta vindar