Recco – Genua – Varazze

Hur korkad kan man vara, välja ett hotell som ligger i början på en två kilometer lång uppförsbacke. Vi börjar tröttna på denna berg och dal bana. Hotellet var i alla fall fantastiskt fint, låg alldeles jämte havet, vi fick ett rum högst upp med en balkong ut mot vattnet. Det var 20 km in till Genua och 30 km till för att komma igenom staden. Fruktansvärt med bilar och vespor, men annars verkade det vara en vacker stad med många fina byggnader. Vi träffade en tysk kille idag som cyklat från Pisa för fyra dagar sedan genom ’Cinque Terre’, han bluffade förståss, men det var en glad och trevlig prick. Vi åt en lunch i utkanten av Genua med en lysande Tiramisu till efterrätt. Direkt efter maten var det dags för nästa berg men just före stigningen upptäckte kartläsaren en liten tunnel vid sidan av vägen. Det var en nedlagd järnväg som var omgjord till cykelbana, vilken fullträff! Den slingrade sig genom berget via tre tunnlar och däremellan alldeles vid strandkanten. Det kändes fantastisk skönt att slippa berget. När det var dags för nästa stigning fanns det även här en tunnel, samma omgjorda järnväg och vi cyklade in med ett stort leende på läpparna, två kilometer senare var detta leende borta när en tunnel var avstängd och vi fick trampa tillbaka och över berget. Det blir inte många mil på detta sätt, så vi får nog ett par nätter till i Italien.

  • 64 km
  • 13 km/h
  • Sol 26 grader, lätta vindar