Levento – Levente – Rapallo – Recco

Dagen startande tidigt då vi skulle ta tåget till Levante strax före nio. Vi fick en efter italienska mått, en riktigt god frukost och cyklade upp till stationen i god tid. Det är ett slit att få upp cyklarna de tre trappstegen på tillsammans ca en meter, i den trånga dörröppningen. Till slut kom vi på plats och startade den 35 minuter långa tågresan. Det var inget kul ögonblick när vi kom på att passen låg kvar i receptionen på hotellet. Vi fortsatte till ändhållplatsen, ställde cyklarna vid stationen och tog första tåg tillbaka. Väl framme konstaterade vi att det var tolv minuter till nästa tåg tillbaka. Birgitta som är ’passansvarig’ kom med det fina förslaget att hålla min ryggsäck under tiden jag sprang till hotellet och hämtade passen, såå generöst. Vi kom tillbaka till
Levante och startade dagens cykling. Det gick skapligt de första kilometerna men vi kom sedan till ett rejält berg, uppförsbacke i bara fyra km men brantare än igår. Från toppen och ner till Rapallo var det otroligt vackert. Vi stannade och åt lunch och var överens om att nu får det inte vara fler backar framöver.
Vi cyklade bara en kvart innan eländet började, denna gång var det mer vägg än backe, gissar på mer än 20 procents lutning. Efter mycket möda lyckades vi släpa oss upp över krönet och rullade helt utmattade ner i Recco där stannar för idag.

  • 34 km
  • 11 km/h
  • Sol 26 grader, lätta vindar

Hej på er!!

Jag skulle också vilja tågluffa i Italien,man kanske kan få några tips när ni kommer hem, förutom att man skall ha passet med.Kör hårt

Grannen


Grannen, det är tur du är anonym annars kan du få en snyting om vi kommer hem

Birgitta & Göran