Ricortola – La Spezia – Manarola – Levanto

Idag har det hänt, vi gick in i väggen, det vill säga ’cinque terre’ ett naturreservat med många för höga berg. Vi hade bestämt att köra över första berget och sedan avgöra om fortsättningen. Det visade sig vara en skaplig uppförsbacke som varade i över åtta kilometer, värmen var det som vanligt heller inget fel på. Det tog ca en och en halv timma med några avbrott för vätskepåfyllning. Vid ett stopp träffade vi en trevlig amerikan med norskt påbrå, han hette Ted Greenfield och var från Minneapolis, Ted varnade oss för backarna framför oss, men vad hjälpte det när det inte fanns något val. Det var i alla fall en fantastisk utsikt över medelhavet. Till slut var vi uppe på krönet och kunde börja rulla utför ned mot en by, Riomaggiore, som förresten är målet i övermorgon på Giro di Italia. de har lagt en bergsetapp här i detta område och vi förstår varför. Nästa by hette Manarola, där stannade vi för lunch. Efter en stunds promenad i byn, letade vi upp stationen och tog tåget ca 15 km till Levanto, med cykel var det ca 60 km. Visst vi vet, men hade ni sett backen upp från byn hade ni förstått. Nu har det tillstött en liten komplikation, vi har gått av i fel stad. Vi klev av i Levanto och inte Levante, detta gör att kartläsaren antagligen får sova på golvet i natt och att vi får en tågresa även i morgon. Det var dessutom inte helt enkelt att få på och av cyklarna på tåget. Till sist, grattis Roger på födelsedagen.

  • 52 km
  • 13 km/h
  • Sol 30 grader, lätta vindar

Hej på er!
det låter tufft, men samtidigt väldigt härligt att inte ha några tider att passa.Hur går det med ändan?
hoppas att det flyter på för er.
Med vänlig hälsning.

Daniel /Jored


Hej igen! Vi är nu hemma igen efter några dagar på havet och läser ikapp oss. Håller fullständigt med dig Birgitta, man cycklar inte på motorväg (Monica). Ni verkar ha fått en tuffare start än senast, men det blir säkert bättre ju mer norröver ni kommer. Motorvägar, kostigar och borttappade broar till trots, tycks ni ha ert goda humör i behåll. Kul läsning och ha det bra så hörs vi.

Monica & Bosse