Grosseto – Castiglione – Follonica – Riotorte

Dagen började fint med ca 30 km cykelbana, medelhavet till vänster om oss och Toscanas höga berg till höger. Inga felkörningar och vinden i ryggen. Inget snack om att ta tåget här inte. Men sen började plågan, två berg att passera, det första hade en stigning på 16 procent, en riktig ’nära döden upplevelse’ och det andra var inte så brant utan en långsam uppförsluta i flera kilometer, allt detta i en rejäl motvind och 28 grader varmt , rena tortyren. När detta elände var över stannade vi helt utmattade för lunch på en pizzeria. Cyklande sedan vidare ytterligare en timma i motvinden innan vi gav upp. Sitter nu på ett alldeles för dyrt hotell och det känns i alla fall ganska bra.

  • 62 km
  • 15 km/h
  • Sol 28 grader, friska vindar

Bonsoir,
Le temps est meilleur qu’en Belgique.
L’année prochaine,vous pourrez participer au tour de France étant donné votre bonne condition physique!
Beaucoup de plaisir !

Luc