Ganderkesee-Elsfleth-Brake-Hagen-Beverstedt

Sol när vi vaknade idag igen. Vi startade strax före nio som vanligt efter en god frukost. Det tyska frukostarna är bra mycket stabilare än de franska och vi kommer således iväg lite senare och mycket mer mätta. Efter någon halvmil stannade vi vid vägkanten för att stretcha ut de ömmande benen och medan vi utför dessa gymnastiska övningar glider en skinande svart Jaguar upp jämte oss och stannar. Ut kommer ett par vänliga människor och undrar om vi behöver hjälp med vägvisningen. Dra åt helvete tänkte jag, men sade, ja tack. Vi fick massa fina tips om vägval men med vår kartas upplösning var det inte helt lätt att hitta rätt. Vi tackade för hjälpen och cyklade vidare. Efter cirka en mil senare står samma svarta Jaguar vid vägkanten och väntar. Ut stiger samma trevliga par nu med en nyinköpt cykelkarta över just det område vi kom att cykla i. Efter nya instruktioner fortsatta vi vår färd i ett fantastiskt fint område med massa fina hus med vasstak. Vi vågade inte köra den väg vi hade bestämt från början utan fick följa givna instruktioner. Det var nog ett bra val trots att det blev några mils omväg. Sluta trampa vid tretiden i staden Beverstedt, inget speciellt med den staden men för varmt för att fortsätta var det.

  • 86 km
  • 17 km/h
  • Sol 32 grader, lätt vind