Wesseling-Köln-Dormagen-Neuss-Buttgen

Vi startade dagens etapp lite tidigare än vanligt, vi hade lite svårt att sova i morgonsolen då vi inte ville dra för några gardiner som skymde den fina utsikten över Rhen. Vi passerade några mindre trevliga industriområden men det mesta var fina cykelvägar vid sidan av floden, länge sedan vi hade en backe nu. Stannade för att beskåda Kölnerdomen som är Tysklands största kyrka byggd under mer än 600 år. Denna gigantiska katedral har två (157 m) höga torn som vi inte gick upp i ( 509 trappsteg ) och 12 klockor, den största väger 24 ton. Efter att ha begrundat galenskaperna en stund fortsatte vi färden. Vi hade tänkt stanna i staden Neuss men efter en mindre felkörning, på en mil eller så, hamnade vi i en mindre stad, Buttgen. Där vi åt en riktigt god middag på hotellet och sedan stapplade upp på rummet och föll i dvala.

  • 85 km
  • 14 km/h
  • Sol 26 grader, lätt vind