Trier-Mehring-Neumagen-Piesport-Bernkastel

Det blev en fin dag med lätt cykling längs Mosel. Vi passerade många fina byar med massor av restauranger, vinkällare med vinförsäljning men vi provade inget vin under dagen utan det får vänta tills i kväll. Det är imponerande att se hur vinet växer högt upp på bergssluttningarna, man får mer förståelse för de höga priserna på moselvinerna när man inser vilket jobb det måste vara att sköta, för att inte tala om att plocka, vinet på dessa branta berg. Vi stannade för natten i Bernkastel där vi tillsammans med ett par tusen andra turister beundrade alla vackra korsvirkeshus. Efter en god middag som avslutades med Apfelstrudel mit eis und sahne, rullade (utan cyklar) vi tillbaka till rummet och tillbringade kvällen tillsammans med en flaska gott Moselvin på terrassen. Idag vill Birgitta passa på att skicka ett grattis till sin jämngamla arbetskamrat Anna-Karin samt Viggo som fyller två år.

  • 71 km
  • 15 km/h
  • Sol 23 grader, lätt vind