Merzig-Mettlach-Saarburg-Kontz-Trier

Nu ska jag berätta hur det egentligen är, vi vaknar dussintals gånger under natten med svåra kramper i lår och vader. Mardrömmarna gör att sömnen mellan kramperna blir helt förstörd. När klockan äntligen blir sju och vi hängt upp de blöta lakanen på tork väntar en frukost bestående av halvljummet kaffe och en kvarts baguette utan pålägg Efter denna mättande måltid börjar insmörjning av ben och bak samt byte av plåster på fötter och händer. Sedan börjar den eländiga cyklingen mil efter mil i ständigt regn och motvind. För att återgå till sanningen igen, har det faktisk regnat hela dagen idag, trots detta har det varit en fin etapp längs Saar, bara cykelvägar utan backar. Trier som vi passerat flera gånger med bil visade sig vara en fin gammal stad med byggnader som var tusentals år gamla. Vi besökte bla katedralen som det mest påkostade vi sett. Hoppas det blir bättre väder i morgon när vi kommer in i Mosedalen.

  • 63 km
  • 16 km/h
  • Regn 17 grader, vindstilla