Obernai-Moisheim-Wasselonne-Saverne

Efter en god natts sömn och en stärkande frukost på det trevliga hotellet skulle vi betala notan på 70 euro + de öl vi drack igår, den gemytlige ägaren prutade först bort 10 euro och sedan även ölen, detta för att vi var från Sverige. Han hade i ett tidigare liv varit i Finland och där träffat trevliga svenskar så vi borde få en viss rabatt. Efter att sedan fått hela historien om hur han blev hotellägare tackade vi för oss och cyklade ut i regnet. Idag var det inte bara regn och en rejäl motvind det var bara 8 grader, börjar bli lite knepigt att cykla barbent. Vi hade turen att cykla ett par mil på en nedlagd järnväg som var omgjord till cykelbana. Fast å andra sidan om den inte varit nedlagd kunde vi ju tagit tåget istället. Stannade för natten i Saverne på ett lite sunkigt hotell, men med bra läge mitt inne i staden. Vi planerar att följa Canal de la Marne au Rhin genom bergen för att på sett slippa backar. Bergen väster om Alsace är ganska höga flera toppar på över 1000 meter. Dagens bild är tillägnad Bengt ’mjölnaren’ Nybergh som är en förebild för oss cyklister. Bilden föreställer Moulin de Kirchheim med familjen Stork i förgrunden.

  • 47 km
  • 14 km/h
  • Regn 8 grader, mycket vind

Göran religös????
Fräckt kort med frihetsgudinnan, kämpa på!

kolla

spunktotte.blogspot.com

för uppdateringar hemmifrån

Christoffer


Hej! Kommit hem från Barcelona nu, kom nästan inte hem från flygplatsen då jag inte har dig pappa att ringa så fort jag behöver hjälp =) Jag saknar er ju! Tycker ni får trampa på lite fortare så ni kommer hem snart.. Massa kramar Jenni (skulle ringa nu eg men har tappat rösten..)