Colmar-Selestat-Barr-Obernai

Första etappen i regn, på med regnkläder redan från start, hade dock inget för fötterna så det blev ganska svalt att cykla barfota i sandaler i sex mil med 11 grader i luften. Men häromdagen var det över 35 grader så i genomsnitt är det helt ok. Lite trist att det skulle vara regn just i Alsace men det var ganska fint ändå, hoppas på bättre väder i morgon. Vi stannade för natten i en stad som heter Obernai, en stad där man inte sett röken av ett vattenpass, har aldrig sett så många sneda hus. Vi bor på ett litet hotell med en pratglad ägare. Han berättar om stadens ringmur med 22 torn som byggdes för skydd mot bla svenska krigare. Hotellet som tidigare har varit kommendantens bostad och efter det både skola och sjukhus har sedan 1972 var hotel du Governeur.
Nu har vi varit ute i tre veckor och cyklat knappt 137 mil och slutsatserna man kan dra än så länge är att det var lite jobbigare än väntat men att upplevelserna uppväger smärtan i ben och bak, lite speciellt att ha träningsvärk varje dag i 3 veckor. Det har blivit lite dyrare än beräknat, vi hade kalkylerat med 1000 kr/dag men ligger på ca 1100 Hotellpriserna ligger lite högre än väntat medan matkontot är under kontroll, men det beror mest på att vi inte orkar äta så mycket.

  • 60 km
  • 16 km/h
  • Regn 11 grader, lätt vind

Har Birgitta tagit över kartläsningen eller?Det var ett tag sedan vi läste om några missöden.

Trampa på.

Inlagsborna


Tänkte föreslå Blod, svett & dårar först, med tanke på alla skavsår, men ni verkar ha det toppen trots dessa..!
Ser fram emot att få hänga upp Görans tröja hemma;)

Anna-K