Mulhouse-Ensisheim-Colmar

Ännu en vilodag, vi startade vid halvnio tiden och rullade lätt i medvinden mot Colmar. Idag var det regn i luften för första gången på länge. Färden gick längs Rhen vilket gjorde att backar saknades helt. Vi kom till Colmar redan vid tolvtiden och när vi överraskats av ett riktigt skyfall bestämde vi oss för att stanna för dagen. Vi hittade ett hotell från samma kedja som igår Roi Solei, vilket var ett bra och billigt val. Efter en god lunch ( en osedvanligt god fiskrätt ) på restaurangen Courtepaille med en kanna Alsacevin och en god efterrättbestående av glass, grädde kaffe och cognac, allt i samma glas, vinglade vi tillbaka in till Colmar. Vi travade runt ett par timmar i stadskärnan och beundrade alla gamla korsvirkeshus. Kikade på Auguste Bartoldi, skaparen av frihetsgudinnan, födelseplats och besökte bla katedralen och några anda kyrkor. Man blir lite smått religiös av att cykla.

  • 62 km
  • 15 km/h
  • Mulet 21 grader, lätt vind

Hej Birgitta o Göran
sitter nu på jobbet o undrar varför vi inte blir uppdaterade om er resa. Ps melodikrysset gick bra igår (tack vare Annica)
Ha det gott.

Gläntan blå