Perouges-Bourg En-Bresse-S.t Etienne de Bois-S.t Amour

Vi började dagen med en stärkande frukost hos Madame Ginette, innehavare av det trevliga lilla hotell där vi övernattat som enda gäster. Efter detta cyklade vi ca 2 km till byn Perogues, en medeltida by som ligger uppe på en liten kulle. Byn är ca 500 m i diameter och husen ytterst bildar en ringmur runt hela byn. Det var som att kliva 700 år tillbaka i tiden, allt i byn såg ut vara många hundra år förutom att det fanns flera bilar utanför vissa hus. Vi fortsatte norrut via flera mil av småvägar genom ett märkligt landskap med hundratals små sjöar där djurlivet frodades. Vi avslutade dagen i Saint Amour en trevlig by fylld av hjärtan

  • 77 km
  • 16 km/h
  • Sol 31 grader, svag vind

Hoppas att ni har tur med vädret för här regnar det. Men efter regn kommer det solsken. Hoppas jag i alla fall.

Anneli M

Jag säger som min goda vän Cajus Valerius Catullus sade 84 f.Kr: Nu är ni väl allt ute och cyklar?

Kunde inte låta bli…

Christoffer


Vi är lite besvikna att ingen löst rebusen på bilden den 18/5. Vinnaren får valfri otvättad cykeltröja när vi kommer hem.

Birgitta & Göran