Carry le Rouet-Martigues-Salin de Giraud-le Sambuc

Dagen började lätt med ett par mil på platta vägar med vinden i ryggen. Vi fortsatte genom ett jättelikt industriområde där vi kämpade en ojämn kamp om utrymmet med hundratals långtradare. Efter ytterligare några mil kom vi äntligen bort från alla lastbilar och annan trafik via en liten färja över Rhône. Vi körde vidare in i Carmarque som är Rhone’s träskliknande floddelta där vi såg både vita hästar och svarta tjurar, i och försig såg de inte speciellt vilda ut som det sägs vara. Massor av fåglar dock inga flamingo ännu. Vi hade turen att missa ett kraftigt skyfall under vår trerätters lunch med en kanna vin. Gissa om det går lätt att cykla efteråt. Vi har stannat för natten i en liten by, le Sambuc, med bara ett 20-tal hus men däremot två barer och ett trevligt hotell. Det går dock inte att vistas utomhus pga. alla knott och mygg som frodas här, därav det rika fågellivet. Vinet smakar helt ok även om det inmundigas inomhus.

  • 72 km
  • 17 km/h
  • Växlande molnighet, 21 grader, kraftig vind

Good to have this site to follow this extraordinary adventure.
Good luck and enjoy this trip.
Regards Pierre D (ABA)


Roligt att höra att allt är som vanligt,lämna över gps:n till Birgitta så får vi se när (om)ni kommer hem.
Cykla lugnt.

Kent & Lena


Hej Göran och Birgitta!
Kul att ni kom iväg på ”drömresan”. Roligt att kunna följa resa på nätet. Rulla på och god Hjul önskar Bengt, mjölnare!

Bengt